Grafén és Kerámia bevonat telepítés

Válaszd Grafén vagy Kerámia bevonat csomagunkat és “konzerváld” autód ragyogását!

Rólunk

Cleancar Autóápolás Tata (hivatalos CCA-Cleancar Autóápolás és Grafénvédelem.hu partner) vállalkozásunk tartós, professzionális Kerámia és Grafén bevonatok telepítésével foglalkozik. Több éves tapasztalat és számos autó felkészítése áll a hátunk mögött. Országos hálózatban biztosítjuk ezeket a minőségi szolgáltatásokat ügyfeleink részére.

Mi is az a Kerámia védelem?

A kerámiabevonat definíció szerint egy olyan eljárás, amely belső és külső felületek védelmére szolgálja az apróbb karcolásoktól és szennyeződésektől. Elsősorban szilícium-dioxidból és titán-dioxidból áll, ez a két anyag együtt kovalens kötést képez, amely egy víztaszító hatással rendelkező pajzsot képez a jármű felszínén. Megmutatjuk, hogy mit ne várjunk egy kerámia (és grafén) bevonattól – úgy gondoljuk, hogy ezt fontos kihangsúlyozni, mivel egyes autótulajdonosok sokkal többet várnak el az eljárástól, mint amit el lehet – ezután pedig megmutatjuk a kerámia bevonat szemkápráztató előnyeit is.

Először is: mi az a kerámia bevonat?

Aki szeret nagy gondot fordítani az autója kinézetére, az már minden bizonnyal hallott a kerámia bevonatokról. Arról az eljárásról beszélünk, ami gyönyörű fényt ad az autónak, megóvja a színét az UV sugarak okozta elszíneződéstől és lepergeti a vizet. Az elmúlt 5-6 évben a kerámiabevonatok a csak profi kezek által felvihető bevonatokból olyan termékekké fejlődtek, amit akár saját magad is el tudsz vinni. Természetesen a minőség itt eltérő lehet, viszont tény, hogy a kerámia bevonatok rengeteget fejlődtek az elmúlt évek alatt. Sajnos rengeteg a silány minőségű, hobbi szer is, amit néhányan “kerámia” bevonatként szolgáltatnak.

Na de mi az a grafén bevonat?

grafén a szén egy nanoszerkezetű allotrop módosulata, egy egyetlen atom vastagságú grafitréteg, melyet méhsejtrácsos elrendezésben álló szénatomok alkotnak.

A legjobban úgy lehet kifejezni a grafénbevonatok jelentőségét az autóiparban, hogy a festékvédelem „következő generációja”. A grafén egy szénatomokból álló anyag, amely nagyon vékony, de hihetetlenül kemény – keménysége megközelíti a gyémántét. (ez a grafénra, mint anyag vonatkozik)

A legtöbb grafénbevonat egy fajta kerámiabevonat, amelyet grafénnel töltenek be a teljesítmény javítása érdekében. Tehát a grafén és a kerámia bevonatok sok esetben nem teljesen különálló bevonatfajták. Mivel a grafén a festékvédelem viszonylag új formáját tartalmazza, ezért sokkal kevesebb autókozmetika kínálja őket, ám ennek ellenére egyre népszerűbbek már itthon is. A kerámiabevonatokhoz hasonlóan a fő előnye a tartósság, a fokozott védelem és a hidrofóbitás.

Mi a közös és mi a különbség a két bevonat között?

Először is nézzük, mik a közös tulajdonságok:

 • mindkét bevonat lélegzetelállítóan gyönyörű, mély tónusú fényt fog adni az autódnak: ezen szerintem nincs mit magyarázni. Szép lesz tőle a kocsid, és kész.
 • mindkét bevonat megvédi az autód színét az elszíneződéstől: a kerámia és a grafén bevonat egyaránt UV álló anyag, ezáltal megvédik a kocsid színét, hogy hosszú évekig telt árnyalatban pompázhasson
 • mindkét bevonat vízlepergető: búcsút inthetsz az irritáló vízcsepp nyomoknak az autódon, hiszen mindkét anyag lepergeti a vizet az autó felszínéről (bár az, hogy ez a hatás milyen erősen van jelen, az nagyban függ a felviteltől és a minőségtől is)
 • mindkét bevonat hosszú-hosszú évekig szolgálja az autódat, ergo nem kell havonta időt áldoznod arra, hogy újra felvitesd őket, mint mondjuk a különböző waxok esetében.

És akkor nézzük a lényeges különbségeket:

 • árban általában a grafén bevonatok sokkal húzósabbak: mivel egy viszonylag új technológiáról beszélünk, ezért viszonylag drágább árak állhatnak a rendelkezésedre. Emellett nem is tudsz válogatni a különböző árú termékek között, hiszen a megoldás újdonsága miatt kevés opció áll a rendelkezésedre – főleg Magyarországon. Induló szolgáltatásunk ezen fog segíteni: www.grafenvedelem.hu
 • a kerámia bevonat általában kevesebb ideig bírja a strapát: egy átlagos kerámia bevonat 2-3 évig bírja állandó gondozás nélkül, míg általában a grafén bevonat 5+ évig
 • a grafén bevonat megvédheti a “nagyobb” sérülésekkel szemben az autódat, hiszen keményebb anyag, mint a kerámia bevonat. De ez sem “páncél”.
 • Összeségében a grafén bevonat egy sokkal modernebb, innovatívabb és tartósabb-erősebb bevonat, mint a kerámia!

Az, hogy melyik bevonat jobb a másiknál, az még vitatott. Így az, hogy melyiket válaszd az autódra, az teljesmértékben a saját igényeidtől függ. Amennyiben hajlandó vagy egy kicsit többet áldozni a hosszabb élettartamért és a tartósabb-keményebb anyagért, akkor a grafén bevonat lesz az ideális választás. Viszont, ha az ár is fontos szempont, akkor a kerámia bevonatot fogod választani.

Mire szolgál a kerámia (grafén) bevonat:

 • Óvja a kocsidat az ártalmas UV sugárzástól amitől az autó fényezése hajlamos lehet elszíneződni, halványodni illetve fakulni. Ezt a veszélyt a kerámia (grafén) bevonat hosszú időre elhárítja, így nem kell amiatt aggódnod, hogy az UV sugárzás kárt tesz az autód festésében.
 • Sokkal könnyebb tisztítást tesz lehetővé A kerámia (grafén) bevonat természeténél fogva rendkívüli vízlepergető hatással rendelkezik, ezáltal jelentősen megkönnyíti a tisztítás folyamatát. Ezen kívűl jobban védi az autód a maró hatású szennyeződésektől is: bogár maradvány, madár ürülék, stb. Ezek a szennyeződések ha sokáig maradnak a karosszérián akkor szó szerint belemaródnak a fényezésbe és eltávolításuk után foltot hagynak. Viszont a kerámia (és egyéb védelmeknél is) bevonat esetén ezek a szennyeződések előbb a bevonatot érik és azzal kell “megküzdeniük”, hogy árthassanak a csodás fényű autódnak.
 • Elérheted, hogy mindenki a te kocsidról beszéljen A kerámia (grafén) bevonattól olyan fényes lesz az autó, mintha minden egyes reggel fényesre lett volna polírozva. Ez a fény ad az autónak egy exkluzív hatást, amitől bárkinek leeshet az álla a környezetedben. Ezt a mély és rendkívüli fényt elérni csak szakember tudja. Önmagában a kerámia bevonat kevés. Hosszú, összetett munkát igényel.

Ezt NEM csinálja a kerámia (és a grafén) bevonat

Mire szolgál a kerámia (grafén) bevonat:

Nem védi meg az autót mindentől. Egyes cégek szeretik azt szemléltetni, hogy a kerámia bevonat egy varázslatos pajzs, ami kisebb túlzással egy sziklaomlás során is megvédi az autót. Ez nem így van. Ugyan a kerámia bevonat megvédheti kisebb karcolásoktól az autót, de nagyobb sérülésekkel szemben már nem. Nem egy “egyszer megcsináltatom az autót, aztán többé nem is kell foglalkoznom a külsejével” megoldás Vannak olyan autó tulajdonosok, akik azért tetetnének kerámia bevonatot az autóra, mert azt hiszik, hogy minden szennyeződéstől megvédi az autót, ezért már többé nem is kell tisztítani. Ez sem így van. Valójában a kerámia bevonat egy olyan eljárás, ami rendszeres törődést igényel (szakember által). Az viszont teljesen igaz, hogy sokkal kevesebbet kell vele foglalkozni.

A videót ajánlott megnézni! 🙂 Nem fog csalódást okozni.

Néhány szó ezek után arról amit mi kínálunk

A szolgáltatás az alábbiakat tartalmazza
 • Az autó több lépcsős tisztítása.
 • Teljes több lépcsős autókozmetika gyurmázás, mélytisztítás és zsírtalanítás.
 • Egy vagy több lépcsős polírozás (szükség esetén fényezés korrekció).
 • Bevonat felvitele fényezett elemekrefelnikrelámpákra, valamint az összes optikai műanyag felületre (külön igény esetén további felületekre is).
 • Bevonat eloszlatása és a felesleg visszatörlése a felületről.
 • A bevonat pihentetése.
 • A szolgáltatás továbbiakban tartalmaz még tájékoztató átadását, illetve két alkalommal történő Utóápolást amelyet fél évente célszerű megtenni.

szolgáltatás árai

*: az árak tájékoztató jellegűek, nem számítanak hivatalos árajánlatnak, a kategóriaválasztás jogát az autók sokszínűségére való tekintettel fenntartjuk. Amennyiben a kategória és az állapot (+10-20% eltérést jelenthet) helyesen kerül kiválasztásra, úgy a várható bruttó ár egy elvi maximum árat jelöl. Ezért kérje INGYENES állapotfelmérésünk és részletes árajánlatunk!

! Az árak méret és állapot alapján változhatnak! Kérje INGYENES állapotfelmérésünk és tanácsadásunk !

! Az árak méret és állapot alapján változhatnak! Kérje INGYENES állapotfelmérésünk és tanácsadásunk !